En dejlig lørdag i sofaen med masser af hygge, god stemning, snoller og MGP – ja det er da lige sagen. En aften hvor flere af teksterne gik lige i hjertet.
Det var specielt sangen af Celina, Maskebal der fik min tween og jeg til at snakke om teksten, og hvad det betyder for hende at være tro mod sig selv og være uden maske.
Sangen handler om at være DIG, tage din maske af og vise dit sande jeg.

I min daglige kontakt med de skønneste børn, tweens, teenagere og unge mennesker oplever jeg oftere og oftere de tager en maske på, for at kunne “holde” hverdagen ud. Det er ikke nemt at smide masken, da den for nogle er blevet en stor del af deres hverdag, og gør at de føler sig beskyttet/trygge, mod det de oplever. Oplevelser som er alt fra mobberi, hård tone, uoverensstemmelser der fylder, gruppe- og klikkedannelser.

Hvorfor tager tweens en maske på?

Vi tog emnet op til tweenyoga, og det var en meget rørende, intens og tillidsfyldt time, som der kom flere meget dybe kommentarer ud af:

* Min maske beskytter mig i skolen, og når jeg kommer hjem tager jeg masken af, og så bliver jeg den ægte
* Jeg har også en maske, nogle gange er det træls at have masken på, og det er træls at være to personer
* Jeg tager masken på for at beskytte mig selv. Jeg ved godt, der sker dårlige ting, når jeg har masken på, og det fylder mig på en dårlig måde.
* Hvis jeg ikke har en maske på (den hårde pige), så bliver jeg mobbet/drillet
* Jeg spiller skuespil, fordi jeg ikke tør tage masken af og åbne mig

Vi snakkede herefter videre om, hvorfor det også er godt at smide masken. Reflektionerne herfra er, at det er godt at smide masken, og vise det perfekte ikke findes. Det er godt at vise sig selv og være okay med sig selv. En af pigerne siger… jammen Bettina det er jo lige som du lærer os til yoga, hvis man er sig selv, så lytter man også til sit hjerte 🙂
En anden siger, vi er alle på vores egen måde, og vi er alle okay.

Det er på en og sammen tid både rørende og skræmmende at være tilskuer til at vores fælles guld har behov for at tage masken på, og omvendt bliver jeg rørt over, at de er så bevidste omkring deres valg.

Lad os være spejlbillede for vores fantastiske børn og unge, og vise dem vejen til at smide masken. Prøv engang og overvej hvor ofte du selv tager masken på og spiller et lille skuespil på arbejdet, derhjemme eller i andre sammenhænge?? Lad os smide maskerne, og gøre plads til MEGET mere accept af, at vi er FORSKELLIGE, og nyde denne forskellighed:-)

Categories: Blog