Styrk nærværet og oplev gaven i nærværet – gå på opdagelse i hvad det kan give dig og din familie?

 

Jeg oplever, at vi i disse Corona tider, har fået en gave i nærværet herhjemme som familien og i vores fællesskab med hinanden.

Jeg har fået tydeliggjort hvor meget et nærværende kram, et nærværende kig ind på værelset og et lille hej hvordan går det herinde kan være afgørende for den energi vi tager med videre i vores dag/færden.

Du vil måske sidde og tænke nu… ja ja det kan også være omvendt… og ja det kan også tage vores energi, hvis dem vi er sammen med, slet ikke har nærvær ind i fællesskabet.

Hvordan kan vi øve, træne og rette vores opmærksomhed ind på nærvær med hinanden i vores egen sfære:

  • Vi kan øve i os i at tune ind på en fælles frekvens, hvor vi synkronisere med hinanden – det kan være som et eller fem minutters stilhed sammen. Nærværet i at være fælles om at være stille.
  • Give opmærksomhed også selvom det måske kun er 5 minutter
  • Tale mindre – være fysiske i form af et kram, age, klemme en hånd og give dit nærvær den vej igennem
  • Sæt en timer på et minut og kig i det minut hinanden i øjnene – oplev hvad det gør ved dig og dit barn. Snak gerne om bagefter hvordan I hver især oplevede det minut.
  • Aftensmaden – I er samlet og øver jer i at give hinanden plads til at tale frit, og ikke i munden på hinanden, når I deler fra jeres hverdag. Oplev her hvad det gør ved jeres energi når I er samlet omkring aftensmaden, at I hver især giver plads til hinanden og er til stede og lytter nærværende?

 

Hvad skal alt det nærvær til for?

Forestil dig at du kan være med til at styrke dit og dit barns fællesskab. Oplevelsen af at være i kontakt med hinanden på et endnu dybere plan. Forestil dig at gaven i nærværet også kan øge følelsen af at være set/mødt (positiv effekt på selvværd og troen på at jeg som mig har en plads i fællesskabet) Vi kan også styrke vores bevidsthed om egne og andres behov, når vi træner nærvær med os selv og hinanden.

 

Gaven i at være nærværende er stor, og nærmest ubeskrivelig – den skal opleves😊 Den er måske ikke altid synlig lige her og nu…. Der kan sagtens være en vis leveringstid på denne gave.

 

En af mine aha ‘er i mit nærvær og måden at udføre det på var da min datter kom og sagde ” mor du skal vide, at jeg elsker dig og ved du godt at mange af mine veninder synes du er sej og god at tale med… de siger du sådan en de altid kan komme til og tale med om alt?”

 

Jeg indrømmer, at lige der blev jeg mundlam og rørt på samme tid. Det bemærkede mit datter, og siger ” mor bliver du ked af det?”

Jeg forsikrede hende om, at det blev jeg bestemt ikke – tværtimod var det glædens rørt hed der gjorde mig helt stum og meget overvældet på den gode måde. At jeg lige der fik den største anerkendelse og kærlighedserklæring jeg kunne ønske mig, var så stor en gave og aha – fordi det netop er så simpelt det der nærvær. Vi har alle brug for det, og det behøver ikke altid være så stort og så planlagt.

 

Måske er det bare noget du gør hver dag uden at du bemærker det.

GØR DET LET, SÅ BLIVER DET NEMT😊

Kig på dit barn fornem dit barn, og mød ham eller hende lige der i det de har brug for (kan klart anbefales også at gøre dette i forhold til dig selv og din partner)

 

Vores børn er så umiddelbare og supergode til at være i nærværet, vi kan lære sååååå meget af vores skønne børn.

Børnene mærker ofte vores energi – vores nærvær eller mangel på samme inden vi selv når at opfatte det. De spejler sig i vores måde at være på, så hvis vi kan være nære med os selv, kan vi få to gaver i en – nærværet til os selv og dem vi er sammen med.

 

Det der kan være en trigger til vores eget nærvær og nærværet med andre er ofte vores tanker. Vores tanker kan få nærværet sat på prøve – her kan vi blive sat på prøve i vores egen relation og i vores forældrerolle. Så lad tanker være tanker et øjeblik og nyd nærværet og vær nær i et bevidst øjeblik og nyd livet.

 

Vær nær – nærvær – kærlighed til dig selv og NUET 😊

Kærligst Bettina

Nærvær og bevidsthed hånd i hånd i et væren af nydelse

Categories: Blog