Hvordan hænger mindfulness sammen med Ninja verden?

Jeg arbejder dagligt med børn og unge, som på den ene eller anden måde er udfordret af de krav, forventninger eller indtryk de får i løbet af deres hverdag.

Jeg oplever, at flere og flere af børnene er udfordret på deres selvværd og troen på, at de er gode nok. Jeg oplever også, at flere og flere børn og unge har svært ved at finde ro i den verden, vi er i.

Det er bekymrende og som mor selv synes jeg det er hårdt at være tilskuer til at et stigende antal af vores børn og unge har brug for hjælp.

Der findes mange måder at hjælpe vores børn og unge til at opbygge/genopbygge selvværd, finde ro og give dem redskaber til at være til i deres hverdag med de udfordringer de møder.

Det er super vigtigt, at vi lærer vores børn og unge at lytte til kroppens signaler, og give dem redskaber til at bruge, når det hele bliver for meget.

Jeg oplever, at vores børn, måske lidt ubevidst, får gode og lærerige indtryk fra blandt andet film.  Det gode er så, når vi opdager at vi i vores hverdag har de skønneste redskaber HELT TÆT PÅ – nemlig OS SELV og en film.

Hvordan vil du måske spørge???

For et par uger siden så jeg LEGO Ninjago Movie første gang (og det er bestemt ikke sidste gang) med mine to børn på 8 og 10 år. Vi sad alle helt forstenet og draget med ind i en verden af kraft og styrke, som jeg personligt bagefter har tænkt rigtig meget over.

Min søn på 8 år har flere gange draget paralleller til Ninja/Ninjago verdenen, når vi har lavet børneyoga/mindfulness, eller når vi har snakket om, hvad der fylder og hvad vi kan gøre ved det.

DET FORSTÅR JEG SÅ GODT…

Resume af filmen: Filmen handler om, at de unge Ninjaer skal bekæmpe det “onde” og for at fuldføre denne mission, må de hver især tilsidesætte deres ego´er og lærer at samarbejde.

De må finde deres egen indre styrke og derigennem finde deres fulde potentiale.

 

Mindfulness og Ninjago film går hånd i hånd

I mindfulness arbejder vi med at finde ind til vores egen indre kerne, og finde en ro i kroppen der gør, at vi lærer os selv bedre at kende. Vi øver os i, at lytte til os selv, og finde vores styrker og se tingene på en åben og ny måde.

Vi arbejder meget med positive bekræftelser uanset om du er lille, mellem eller stor. Et par eksempler kan være:

  • Jeg er god nok
  • Jeg er lige som, jeg skal være
  • Jeg øver mig og gør mit bedste

Efter at have set filmen er der bare så mange fine paralleller til vores børn og unge, som kan give os en mulighed for at snakke til dem om, det der sker ud fra begreber, som de kan relatere sig til.

Ninjaerne finder undervejs ud af, at det stærkeste våben er inden i dem selv. Det handler om at bruge sit sind og finde derind, hvor vi hver og en af os ved, hvad der er det rigtige.

Da ninjaerne begynder at se det hele på en ny måde, finder de ud af, at det ikke handler om, om man har et våben (ild, vand, jord, is eller andet) Det handler ikke altid om at være bevæbnet ud af til. Det er dit indre våben der tæller.

Nogle gange bliver noget endnu mere skidt/dårlig før det bliver godt… det gælder om at holde fokus og bevare sin egen power. Lige som vi i mindfulness arbejder meget med fokus og koncentration.

HUSK på det er aldrig for sent at ændre sig til det bedre… skifte kurs og gå nye veje. ALT ER MULIGT FOR DEN DER BÆRER VILJEN I HJERTET.

En sand ninjamester lytter til sig selv og hjælper sine venner, hvis vi LEVER LIVET og accepterer, at vi er forskellige, kan vi udrette mirakler for os selv, og dem vi er sammen med.

Uanset hvad vi må kæmpe med, finder vi alle vores plads – på et eller andet tidspunkt.

Kan varmt anbefale denne smukke film og en lille reflekterende snak med jeres børn bagefter… Spørg dem kærligt “hvad tænker du om filmen?” “Hvordan kan du bruge din indre kraft i hverdagen?” osv.

God fornøjelse:-)

Kærligst

Bettina

Categories: Blog