Yoga for børn og unge er meget anderledes end den yoga
voksne undervises i.

I børneyoga leger vi yoga.

Hvad er børneyoga?

Børneyoga er et sted, hvor vi ikke konkurrerer. Børneyoga handler om bevægelse, balance, fokus og ro – alt sammen i en ramme af leg, nærvær og opmærksomhed.

Børnene er med til at forme undervisningen, de klassiske yogastillinger tilpasses de forskellige børns niveau. Det skal hele tiden være sjovt og legende for børnene, hvorfor vi leger med de forskellige yogastillinger, som oftest har dyrenavne. Vi forbinder øvelserne med et tema eller en historie, som skifter fra gang til gang. Vi laver også parøvelser, leger sjove lege, øver at ligge stille, træner balance og koordination.

Vi lærer kroppen bedre at kende og lærer at lytte til kroppens signaler. Vi lærer teknikker til at finde ro.

Vi øver vejrtræning, åndedrættet og det at være i nuet gennem små lette teknikker.

Alle hold/timer indeholder afspænding i form af fordybelse i kroppen via små historier, hvor børnenes fantasi inddrages. Dette ofte ledsaget af meditativ musik.

Undervisningen, afspændingen/visualiseringen og yogaøvelserne tilpasses i sværhedsgrad og varighed til de forskellige alderstrin.

Mindre børn:Undervises ca. ½ – 45 min – gerne ud fra et tema, som danner rammen om øvelserne, afspændingen/visualiseringen.

Større børn:Undervises ca. 45 – 60 min. – stadig ud fra tema og leg, men vi øver flere yoga stillinger, og laver parøvelser. Sværhedsgraden stiger.

Vigtigst af alt er…. at timerne med børnene foregår på en legende, sjov og uhøjtidelig måde, så alle børn kan være med.

Har du lyst til at prøve et børneyoga hold så – klik her – til hold oversigten eller kontakt mig for mere information – Kontakt

 Ida, 7 år:“Det gode ved yoga er, at det er sjovt med alle de dyr, vi skal lave. Yoga hjælper mig også, når jeg skal sige noget, der ikke er så rart, så trækker jeg vejret dybt ned i maven.”

Børn elsker yoga

Børneyoga er med til at give balance og nærvær for det enkelte barn. I en hektisk hverdag elsker børnene at afreagere/imitere de forskellige yogastillinger. (Ofte har yogastillingerne dyrenavne) Børnene nyder at samarbejde om hunden, så det bliver til en dobbelthund, og mærke hvad der sker i kroppen, når de udfordres. I minuttet efter finder vi f.eks. ro og mærker vores åndedræt gennem barnets stilling.

Du kan ringe til mig på:

26 27 99 39

eller skrive til mig på mail:

info@mindyourchild.dk

Jeg kan træffes på telefonen de fleste hverdage mellem kl. 9 – 17, hvis jeg ikke har mulighed for at tage den, er du velkommen til at lægge en besked, og jeg ringer tilbage hurtigst muligt.