Energi og humør svinger mere end normalt

Du oplever måske du føler dig mere trist end normalt? Du er glad den ene dag, og næste dag er hele verden imod dig? 

Det kan også være årstiderne der påvirker os, nogle oplever, at efteråret er lig med mere træthed, måske også lidt tristhed og modløshed. 

Er du syg? Måske ikke rigtig, for du klarer stadig hverdagsagtige situationer. Det føles måske som om du er mere stresset, du sover knap så godt. Du føler jobbet generer dig? Skolen er blevet mere uoverskueligt? Du snerrer måske mere ad familien og børnene? Du skælder oftere ud? Du er måske begyndt at undgå sociale sammenkomster/fester? Du giver lettere op på små forhindringer i hverdagen? Du har måske svært ved at se til en ende af den onde cirkel du er havnet i?

Du oplever måske en indre uro i kroppen, og at tankerne begynder at tage til og fylde mere og mere.  

 

Der kan være flere forskellige årsager til at tristhed og modløshed opstår 

Træthed

Når du er fysisk eller følelsesmæssig opbrugt, er du mere modtagelig overfor tristhed og modløshed. Dit forsvar er sænket og tingene kan virker mere uoverskuelige og mørke end de egentlig er. 

 

Frustration

Hvis der er mange opgaver der hober sig op, er det meget naturligt at føle sig overvældet. Frustration kan også opstå, hvis du forhindres i at udføre det du virkelig skal. Denne frustration kan gå over i modløshed. 

 
Frygt

Tristhed og modløshed kan også opstå af frygten for at tage ansvar, hvad nu hvis? Eller frygten for fiasko, hvad nu hvis det mislykkedes. Frygten for at jeg ikke kan klare det her. Frygten for kritik. Frygten for hvad andre vil tænke. 

Er der noget at gøre…. Ja

 

Her er en lille øvelse, som forhåbentlig kan være med til at bryde den onde cirkel og hjælpe dig på vej
 

Skriv 3 gode ting fra dagen

Alt, hvad du giver opmærksomhed, vokser. Det gælder både tristheden og de mere opløftende ting i livet. 

Jeg kan klart anbefale, at du gør det til en vane at skrive tre gode ting ned fra din dag. Tre ting der gjorde dig glad eller fik smilet frem. Tre ting du føler dig taknemmelig over. 

Det behøver ikke være store forkromede ting, overhovedet ikke. Det gælder om at fange de små øjeblikke, som du måske i en periode har overset. 

  • Det kan være du lavede en god dribling til fodbold i dag. 
  • Det kan være du fik aflyst et møde på arbejde eller en time i skolen  
  • Det kan være du fik din livret i dag
  • Det kan være din kollega lige tog en kop kaffe med til dig eller 
  • Det kan være din ven eller veninde sagde noget sødt til dig
  • Det kan være …

Lav dig gerne en taknemmeligheds-dagbog, skriv, tegn og gør den til din egen og se om det kan gøre en forskel😊

Du er også velkommen til at kontakte mig og få en tid, hvor vi aktivt arbejder med følelsen af tristhed eller modløshed blandt andet ved at finde nye veje ift. tanker- og handlemønstre.

Du kan ringe til mig på:

26 27 99 39

eller skrive til mig på mail:

info@mindyourchild.dk

Jeg kan træffes på telefonen de fleste hverdage mellem kl. 9 – 17, hvis jeg ikke har mulighed for at tage den, er du velkommen til at lægge en besked, og jeg ringer tilbage hurtigst muligt.