Tankemylder

Måske kan du genkende det, dine tanker kører i ring og hopper fra emne til emne. Du føler dine tanker overtager styringen og du kan ikke finde ro. 

Det er trættende og du udfordres ved at være til stede i nuet. 

Hvad er tankemylder? 

Tankemylder er når dine tanker kører derudad i en lind strøm. Det kan både være negative tanker, bekymringstanker eller grublerier, der kører i ring, dårlige tanker, der sætter sig fast eller helt neutrale eller positive tanker, der afløser hinanden i høj fart, hvor du ikke når at forholde dig til én tanke før den næste tanke, har afløst den.

Negative tanker føles overvældende, stressende og uoverskuelige. Kort sagt føles tankemylder ubehageligt. Selv de positive eller neutrale tanker kan føles overvældende, udmattende og ubehagelige, når de kommer som tankemylder.

Tankemylder er helt normalt, især i stressede perioder. Nogle oplever det hyppigere end andre. 

Er tankemylder farligt?

Nej… tanker er bare tanker, og dem kan du arbejde med. Det magiske ved tanker er at jo mere vi giver dem opmærksomhed, jo større og mere fyldige bliver de. 

Så hvis du vil stoppe dine negative tankemønstre, skal du hoppe af tanketoget, og behandle tankemylder-tankerne på samme måde, som du vil behandle alle andre tanker. Tanker er bare tanker, så der er ingen grund til at give nogle tanker særstatus.

Hypnose, samtale, mindfulness og åndedrætsteknikker kan være med til at ændre og forandre dine tanker og mængden af dem, så du får fokus på de positive og nærende tanker fremadrettet.

Du lærer at blive opmærksom på, hvad du giver opmærksomhed, og hvorfor du gør det. Du lærer nye strategier til at håndtere når negative og pinefulde tanker dukker op, så du kan ændre tankemønstre.

Du kan ringe til mig på:

26 27 99 39

eller skrive til mig på mail:

info@mindyourchild.dk

Jeg kan træffes på telefonen de fleste hverdage mellem kl. 9 – 17, hvis jeg ikke har mulighed for at tage den, er du velkommen til at lægge en besked, og jeg ringer tilbage hurtigst muligt.