Inspiration til skoleskema i disse hjemmetider og Coronakrisen

Hjælp til børn i Corona-krisen

Hvordan kan vi i disse Corona-krise tider hjælpe vores børn til at have en så normal hverdag som muligt?

Nogle af de ting vi kan blive ramt på i krise tider er, vores tanker og ændring i struktur og rutiner.

 • Hvad sker der?
 • Er det farligt?
 • Hvad sker der, hvis vi får Corona? Dør vi?
 • Hvad nu, når vi ikke kan komme i skole?
 • Skal jeg lave lektier? Hvem bliver nu min lærer? (mor og far)
 • Hvad sker der i forhold til mad, overlever vi?
 • Må vi gå en tur?

 

Vores tanker skaber vores overbevisning, som er med til at skabe, det liv vi har.

Vores tanker kan være med til at styre os, og på en negativ måde tage vores energi og forstærkes af nye tanker, som er negative og styrende. Det kan blive en ond cirkel.

Du kan også have tanker som er positive og nærende for dig, og som holder dig oppe i disse Corona krise tider.

Er det dig og dit barn, der siger:

 • Det skal nok gå, også selvom det måske lige nu er lidt utrygt
 • Der er mad til alle, vi dør ikke af sult
 • Jeg tror på, at vi i vores familie er stærke og nok skal klare det
 • Vi følger de udmeldinger, der er og passer på os selv og andre, så godt vi kan
 • Vi spreder ro og kærlighed og tror på det bedste

 

HVAD SIGER DU TIL DIG SELV? HVAD SIGER DIT BARN?

 

Du kan f.eks. bruge et par minutter hver morgen på lige at tune ind på dine tanker. Der er stor forskel på den energi vi fodre os selv og andre med afhængig af, om vi drænes af de negative og bekymrende tanker, eller om vi er positive og tror på, at der findes en løsning.

 

Så hvor vil jeg hen med alt det tanke snak i forhold til børn, der er hjemme fra skole i Corona tiderne….

Jo jeg vil derhen til …. Hvad siger dit barn? Er det øv vi ikke er i skole? Er det uoverskueligt at struktur og rammer er brudt? Er det mega nederen, at vi får lektier for? Er det frustrerende at mor og far indtager nye roller? Eller????

 

Herhjemme hos os nåede vores børn at blive ramt af tankerne omkring bedsteforældrene, der ikke er så stærke, og hvad nu hvis de bliver ramt? Hvad gør vi mor? Vi fik os en fornuftig snak, og valgte sammen med børnene at sige, vi holder os for os selv, og besøger ikke lige bedsteforældrene nu, så kan vi snakke sammen i telefonen. Vi fik også en snak om, at hvis de bliver ramt, så kan vi ikke gøre noget. Så også en snak om, at vi kan ikke afskærme fra virkeligheden, men vi kan forholde os til den på en ikke frygt fyldt måde.

 

Vi nåede også at blive kategoriseret som…

De ”onde” forældre

Vi har været de ”ondeste” og mest ”nederen” forældre det sidste døgns tid, specielt da vi fremlagde deres NYE skoledag – skoleskema for den kommende uge…

 

HALLO…. Det mener I ikke? WHAT…. COME ON!!!!! OMG I er bare for meget!!!!!!!!!!!!!!

 

Reaktioner fra vores dejlige børn

Da vi fremlagde skoleskemaet for vores 13 årige teenagedatter gik fuldstændig i selvsving, og fløj i det røde felt. Vi fik læst og skrevet om, hvor forfærdelige nogle forældre vi er, at vi tillader os at bestemme over hendes tid.

Vores søn fik åndedrætsbesvær og hyperventilerede da han opdagede, at der var indlagt idræt i form af løbetur. Det kan I godt glemme, var hans kommentar.

 

I et split sekund glemte de vidst at være taknemmelige, og se det positive i, at vi som familie får mulighed for at være sammen i 14 dage, hvor vi endda har indlagt spilletid, styling, bagning og kreahygge, i det der normalt er skoletiden. Det synes vi som forældre faktisk er ret genialt, at vi har været så kreative:-)

 

MEGET normalt, at der kan ske en nedsmeltning og at positiv mindset lige forsvinder ud i det blå…

Vi tror på, at de kære børn lander i de ”onde” forældres strukturede hverdag i løbet af de næste 14 dage. Hvis ikke, så er det nok helt sikkert, at de kommer til at glæde sig ret meget til at møde deres kammerater og sædvandlige lærere igen.

 

Nu føler vi os som udgangspunkt ikke som ”onde forældre”, vi opfatter os selv om kærlige, engagerede, lyttende og medinddragende – så vi forsøgte på aller bedste vis at få deres nysgerrighed vakt, så vi kunne forklare og vise dem, at der faktisk var mulighed for nye spændende fag.

Vi vidste med det samme, at det for vores børn blandt andet handlede om tanker og ændring i struktur.

Det handler også om at vi som forældre indtager nogle nye roller, som deres lærere, altså COME ON, det sgu da også unfair, hvis jeg lige havde tænkt JEP 14 dages gaming tid eller?

Så vi valgte at lade HALLO…. Det mener I ikke? WHAT…. COME ON!!!!! OMG I er bare for meget!!!!!!!!!!!!!! Falde lidt til ro, og så invitere til ”fællesmøde” da nervesystemerne var i nogenlunde ro og modtagelige for en snak.

 

Efter en fordøjelsesproces og en rigtig god nats søvn var vi klar til første skoledag:-)

Hvordan får vi børnene til at lande?

Vi har fuldstændig bevidst lavet et unikt skema til hver af vores børn, da vi med vores forældreerfaring ved at ustruktureret tid i den mængde, vi har nu (14 dage) meget let kan om konverteres til elektronik tid (telefoner, YouTube, fortnight)

Vi ved med vores erfaring, at struktur og kærlig guidning hjælpe vores børn.

Vi tror på, at vi med et par dages til vending af nye lærere (mor og far), nye fag og masser af hyggelige stunder får de skønneste 14 dage, trods de omstændigheder vi i Danmark er ramt af.

Vi er som forældre fulde af taknemmelighed over, at vi får mulighed for at være sammen med vores dejlige børn i 14 dage. Vi glæder os til at inspirere dem med nogle alternative fag, nye vinkler af hverdagslivet anno 2020 i Familien Møller.

Vi vælger at inspirere til positiv mindset i en struktureret og kærlig ramme, som helt sikkert overlader tid til hygge, kram, spilletid og mange andre skønne stunder

 

Måske er det noget andet der giver mening hjemme hos jer?

Vil du inspireres?

Kreativ-skole-skema-medkendteogikkesåkendtefag

 

Inspiration til fag:

✔️Idræt = løb og gåtur 👟🧤🧣🌬
✔️Madkundskab = morgenmad, frokost og klassenstimekage 🍳🍞☕️🍪
✔️Dansk og matematik = vi følger de lektier skolen har lagt ud ✍️➕✖️📝
✔️Tysk/Engelsk = Vi følger de lektier skolen ligger ud, og ellers har vi foreslået at de skriver om det at være sendt hjem fra skole

✔️ Musik = Spiller dit barn på et instrument, kan der måske øves lidt
✔️ Krea = Tegning, maling af påskepynt (Rema sæt til kr. 35)🐣 Har I en symaskine og nogle stofrester, kan der laves kreationer. Vores den store syer tasker for tiden:-)
✔️ Hjemkundskab = rengøring og oprydning

✔️ Natur og Teknik = havearbejde og bilrengøring

✔️Styling = mor/datter tid med ansigtsmasker og neglelak

✔️Gaming = far/søn spiller FIFA, gamer sammen

 

Du er velkommen til at sende mig en mail, hvis du ønsker skabelonen til skoleskemaet – skriv blot til info@mindyourchild.dk

Fællesskab og sammenhold = sammen er vi stærke

 

Kom lad os fyldes af taknemmelighed over, at vi bor i Danmark, og at vi får mulighed for at passe på os selv og hinanden.

Lad os stå sammen og hjælpe hinanden:-)

Nyd alle velsignelserne, hvert et øjeblik jeres liv giver jer. Vær glad og positiv, mens vi lever et kærlighedsfyldt liv:-)

 

De bedste hilsner

Familien Møller

Categories: Blog