Jeg laver hypnose/hypnoterapi med børn fra 6-7 årsalderen.

Det er vigtigt, at barnet selv har lyst til at prøve hypnose/hypnoterapi og få hjælp til det der er lidt svært/udfordre/sit problem.

 

Kan man hypnotisere børn? 

Ja – Specielt børn og unge er gode til at bruge hypnose og hypnoterapi konstruktivt og har oftest meget let ved at komme i trance og er nemme at hypnotisere. Det hjælper også at børn og unge er knap så analyserende som vi voksne, og har en god fantasi og er gode til at bruge deres forestillingsevne

Det er fuldstændigt ufarligt at være i hypnose, og efter hypnosen vil barnet altid vågne op og være helt “normal” igen.

Hypnose er en trancetilstand, og fra hverdagen kender vi alle til at være i trance, som egentlig bare er en meget indad fokuseret tilstand. Børnene kender det nok mest fra at de at “zoomer ud”, “stener” eller “falde i staver”, mens de stirrer ud i luften, opslugt af sin egen verden


Børn/unge og hypnose/hypnoterapi – Hvad hjælper det især på?

Hypnose/hypnoterapi med børn kan hjælpe på det samme som hos voksne.

Man kan arbejde med hypnoterapi inden for stort set alle slags problemer, hvor sindet og underbevidstheden spiller en rolle, f.eks. angst, fobier, hjemve, sorg efter skilsmisse/død, lavt selvværd, mareridt, skolevægring, mobning, koncentrationsbesvær, søvnbesvær, overvægt og meget mere.

Som udgangspunkt indeholder alle sessioner styrkelse af selvværdet.

Jeg har stort fokus på at ingen børn er syge når de kommer hos mig. Derimod arbejder og taler vi om de tanker/bekymringer/ting som barnet ikke længere har brug for at bærer rundt på inden i sig og via hypnose fjerner vi det. Herefter finder vi de ting, som barnet ønsker sig mere af, og skruer op for det.

Det er barnet der har styrepinden til kontrolpanelet, og mig som terapeut der guider og støtter.


Til dig/jer som forældre

Det er dig/jer der kender jeres barn bedst. Jeg bruger det I fortæller mig som et vigtigt grundlag for arbejdet med netop dig/jeres barn.

Det er vigtigt, at både I og barnet har en god mavefornemmelse af et forløb hos mig. Jeg vil derfor altid gerne mødes med jer som forældre inden jeg møder jeres barn (hvis vi taler børn under 15)

Jeg oplever, at et godt terapeut-/forældresamarbejde smitter af på børnene og styrker trygheden inden første møde mellem terapeut/barn.

Måske ønsker barnet ikke at dele noget fra sessionen, så have tillid til at barnet deler når han/hun er klar hertil.


Hvordan foregår en session?

Hvis barnet har brug for at du/I som forældre er med i rummet, så er i det.

Jeg oplever, at den tryghed det giver i starten er godt givet ud. Så arbejder vi hos henimod, at I kan sidde i venterummet, gå en tur, handle eller andet.

Når jeg møder jeres barn er det første jeg gør at forsøge at skabe en tillidsfuld relation mellem mig og barnet.

Jeg taler kort med barnet – ud fra det vi på vores første møde har snakket om – og herudfra fornemmer jeg hvad barnet er klar til.

Det kan være vi bruge elementer som leg/tegne i terapien, hvis det giver mening.

Når barnet er klar, laver vi hypnose (det er måske ikke første gang)

Hypnose er ofte forbundet med en historie der passer til problemet og løsningen. En visualisering, metafor eller indre film. Her slipper barnet problemerne, og træner i stedet den ønskede tilstand, adfærd eller følelse.

Herefter runder vi af – med eller uden forældre. Det kan sagtens være I får en lille øvelse/teknik med som I kan arbejde videre med derhjemme til næste gang.

Du kan ringe til mig på:

26 27 99 39

eller skrive til mig på mail:

info@mindyourchild.dk

Jeg kan træffes på telefonen de fleste hverdage mellem kl. 9 – 17, hvis jeg ikke har mulighed for at tage den, er du velkommen til at lægge en besked, og jeg ringer tilbage hurtigst muligt.