Tanker fra en dag i “terapi-rummet”

Plads til forskellighed og tilpasning af “terapi-rummet”🙏🏻

Forskellige er alle sessioner – for vi som personer er forskellige og gudskelov for det🙏🏻

Jeg vil gerne dele lidt af min hverdag med dig… så har du lyst så læs videre – hvis ikke så spring fra og nyd din hverdag på anden vis😘

Mine sessioner med børn og unge er som udgangspunkt vidt forskelligheden og alligevel ens.

Ens fordi …. når børn og unge udtrykker deres A ha’er er der ikke så stor forskellighed. Øjnene fortæller næsten ALT💚❤️ Der hvor ord bliver overflødige, hårene på kroppen stritter, kinderne bliver måske varme og stor som lille bliver beriget og berørt. Lige der bliver det ubeskriveligt🙏🏻

Forskelligheden opstår der hvor behovet for at “tilpasse” terapi-rummet opstår. Det også her jeg oplever at magien indtræffer, når det lykkedes at fuldføre uden synlig iscenesættelse overfor barnet/den unge (klienten)

Oftest er terapi-rummet mit lokale indendørs med 2 stole, en chaiselong, billeder på væggen, vand og måske en müslibar/lidt nødder i en skål…

Andre gange er det vi flytter terapi-rummet i nye rammer og bruger naturen.

Den forandring naturen kan give i forhold til det “vi plejer” er ofte magisk. Jeg vil forsøge og give dig et indblik i det magiske her og fortælle dig om en dag hvor terapi-rummet flyttede ud i naturen.

Min intuition
Jeg valgte at følge min intuition og spørge drengen på 9, hvordan vil det være for dig hvis vi flytte ud i naturen idag?

Hans øjne lyste omkamp med solens stråler og svaret var “det vil jeg gerne”. “Bettina kan vi så bruge vores sanser?”

Mit svar “ja da”

Og straks blev tasken pakket med et tæppe, 2 kuglepenne og papir og afsted med os.

Det er her jeg lige indskyder, at når jeg arbejder med børn og unge, så er det vigtigt for mig at lytte til deres behov, imødekomme deres behov bedst muligt og anerkende at ikke alle børn og unge (voksne) kan koncentrere sig siddende i en stol.

Det der gør mig høj, og bekræfter mig i at jeg elsker mit arbejde er at have den mulighed for at imødekomme og anerkende et andet menneskes behov, og samtidig opleve/fornemme den forskel det gør hos barnet (klienten)

Tilbage til at vi er ude… vi laver en aftale om at lave et eksperiment (drengen er undersøgende/spejder og vild med eksperimenter) og jeg siger jeg skal bruge en øvekanin (kæledyr derhjemme er kanin) Han er med….

Eksperimentet:
Vi skal undersøge hvordan vi kan koncentrere os ude i naturen med alle de forskellige lyde der er omkring os? (Indre by – over middag, trafikeret vej)
Er der forskel på koncentrationen om vi har åbne eller lukkede øjne?

Indskydelse – eksperimentet er lige præcis dette eksperiment fordi drengen er udfordret på at holde koncentration i skolen og være med at han er god nok – selvom han ikke kan holde koncentrationen lige så længe som dem han går i klasse med…. endnu.

 

Lidt til den resultat orienterede læser…

Resultat:
Ja der er forskel på lukkede og åbne øjne. Jeg hører flere lyde med lukkede øjne. Med åbne øjne kommer mit fokus til at flakke…
Svaret på hvordan jeg kan koncentrere mig er blandt andet – hvis jeg koncentrere mig (holder fokus og siger til mig selv jeg kan godt) kan jeg finde ud af det… så svaret er fyldt med A ha på at mine egne tanker (troen på mig selv) om det jeg kan, skal eller bliver bedt om er afgørende🙏🏻👍🏻😃

 

Når vi bare kan mærke refleksionen er spot on:

Refleksion fra dreng på 9 år… “Når jeg er på toppen af mit bjerg er det fedt. Jeg får flere venner og legeaftaler. Jeg får lov til mere derhjemme. Jeg undgår, at lave øv ting i skolen, og så får jeg ikke skrevet hjem”

Inden vi når til denne fine refleksion har vi trænet koncentration, brug af sanser, fokus skifte og booste selvværdet i en meditation – lige der midt på græsplænen foran kirken i skyggen under de store træer midt på dagen ud til en trafikeret vej med trafik fra mange forskellige køretøjer, lyde, dufte og OS på tæppet uden at tillægge alle vores i struktur nogen værdi, vi nød bare at VÆRE🙏🏻

 

Vidt omkring:

Det er måske ikke “kun” det at vi flyttede terapi-rummet der gør at vi kan komme vidt omkring. Det ved vi ikke med sikkerhed. Det vi her kan konstaterer er at, han var lige der hvor han havde behov for at være på NETOP det tidspunkt vi mødtes. Så alt fra brug af sanser, tanker, selvværd og indre ro blev til en skøn forening af parallel fra hverdagens udfordring til naturens berigelse for netop denne dreng.

Det er fantastisk at opleve, hvilken forskel en, måske for nogen, LILLE ændring af terapi-rummets rammer kan have.

Jeg er ydmyg over for den forskellighed jeg møder i mit arbejde, og gør mit bedste for hver gang at tune ind på det der er i den enkelte session og gå med min intuition i det tempo og i den sammenhæng det også giver mening for den der har en session.

Jeg oplever, at jeg møder flere og flere som er udfordret på at være i den hverdag de er i. Jeg oplever, at når vi blandt andet arbejder med det at VÆRE, booster selvværdet og finder indre ro, så ændre det fokus de selv har haft eller andre har haft på dem, og hverdagen bliver fremfor drænene nu nærende.

Kærligst

Bettina

 

Categories: Blog